Seznam blogů

26. října 2014

Dorazila další návštěva....

...tentokrát z Moravy.
Normálně k nám skoro nikdo nejezdí, ale objednala se k nám další návštěva :-)))). Člověk se alespoň na chvilku zastaví a jen si užívá společnost druhých, samozřejmě bez dobrého jídla a kávičky to nejde :-)))).


Přivezli plno domácích dobrot. Trochu nenápadně vypadá sklenice medu - dostali jsme jich hned několik a není to jen tak ledajaký med :-). Za medovicový a květový získali zlaté medaile. Obdivuhodné je, že se tomuto koníčku věnují necelých 7let a loni už byli oceněni stříbrem - mají můj velký obdiv.

Chtěli jsme také udělat radost a sehnala jsem tuto knihu a včelkám cukr :-)))).
 z netu: Ilustrované včelařství je ojedinělý průvodce světem včel. Jeho autor Yves Gustin s humorem a lehkostí (používá prvky komiksu) a zároveň realisticky popisně provází čtenáře základy teorie i praxe včelaření. Dozvíme se zde o včelách a včelařství vše: od anatomie včely, přes skladbu a proměnu včelstva během roku, k popisu, jakým způsobem včely mezi sebou komunikují, o významu opylení nebo variantách krmení, až k návodům jak se stáčí med, vyrábí medovina nebo jak ochránit včely před nemocemi. Kniha je inspirující četbou pro každého. Začínajícího včelaře srozumitelným způsobem seznámí se základy včelařství a také pokročilý včelař najde v knize inspiraci a zajímavá fakta. Nesporným kladem je fakt, že forma vyprávění je přístupná i těm nejmladším včelařům, a knihu ocení i úplný laik nebo učitel biologie. Pro české vydání byla kniha odborně lektorována a přizpůsobena tuzemské praxi a předpisům.
...návštěva potvrdila, že po přečtení této knihy můžeme začít včelařit :-)

No, tak už máme plný sklep dřeva, minulý týden jsme dovezli brambory dnes návštěva med a zima může začít :-))))))))))))))).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).