Seznam blogů

10. ledna 2015

Život jde dál :-))))...........

Příjemnou sobotu přeji všem.
... a zase nás čeká něco nového. 
Trochu jsem doufala, že předpověď počasí se nenaplní a chvilku nám ten sníh vydrží, ale bohužel vysoké teploty s deštěm dorazily včera i k nám.

... vydržel pouhé 4dny, ale i tak jsme si ho užili


... dost fouká a došlo i na můj vrbový plot





.... ptáci hladem netrpí


Krte, krte, krtečku,
děláš mnoho kopečků:
na zahradě, na pažiti
kazíš trávu, kazíš kvítí.

Broku, Broku, Bročíčku,
ty se mýlíš trošičku.
Já jen chodím na žížaly,
aby škody nedělaly.

Jedna z mnoha básniček, kterou jsem se pokoušela naučit Tomíka jako malé dítě, ale ten na toto není a měl problém si vzpomenout na slova ke Skákal pes :-)))).



Co bylo dnes u nás k obědu? Manžel navrhl Koprovou omáčku s knedlíkem. U běda jsem ale měla co dělat, abych ho nemajzla útěrkou :-)))). Prej nechápe, jak někdo může jíst tak odpornou a smradlavou omáčku :-))))))))))))))))))))). Trochu tedy šeptal, protože to by asi naše děti, které si pochutnávaly, mohly změnit obratem chutě. Myslela jsem si, že budu mít na zítra vystaráno, ale asi budu muset uvařit něco manželovi, který řekl, že jestli se ještě jednou obětuje, že bude mít vybráno i na příští rok :-)))))))))))))))))))))))))))))).
Koprovou doma nevaříme, protože ji právě manžel nemusí, ale jednou za čas si ji uděláme s dědouškama a teď teda s dětma.


... 10hod dělaný vývar a opravdu se nedá srovnat s papiňákem, ale na ten já nedám dopustit... ono taky čuchat tu opičárnu tolik hodin, to už je člověk naobědvaný i navečeřený :-)))
... já si na oleji v troubě zatáhnu maso se zeleninou a asi půl hodiny restuju, pak podleju studenou vodou, přidám koření a pomalím, ale v tomto případě by stačilo 8hod, maso se sypalo


...  sice bylo dost cukroví, ale něco malého na zobnutí být u nás musí

... moje knihy u postele

Dlouho jsme teď nesáhla po normální knize, která by se netýkala zrovna zahradničení, nebo to nebyl jen časopis. Chodím spát dost dlouho a usínám skoro okamžitě, takže včera jsem po dlouhé době vylosovala z knihovny knížku, ulehla na bok a čekala až zabere prášek. Trochu jsem se potloukla na schodech a bolestivě jsem si narazila pr..... :-))))))))))))))))))))))))). Už mám za sebou dvě probdělé noci a během dne moc nesedám, nepšíkám, nesmrkám atd... :-))))))))))))))))))))))))).

Mějte příjemný víken a odpočívejte :-).

4 komentáře:

  1. No a koukám, že u vás netrpí hladem ani krtek .... ale spíš to vypadá na rozvětvenou krtčí rodinku:-))

    OdpovědětVymazat
  2. U nás už polovina sněhu také slezla :o( já jsem toho sněhulajdu ještě ani nestihla si postavit....
    Páni to musela být dobrota vypadá to lákavě....a k té Koprajdě tak tu já přímo miluju ♥ a doma naštěstí také.... no vlastně krom dcery ale ta už má svoji domácnost a tak vaření druhého chodu pro nemilovníka této dobroty už mám za sebou :o) Měj se moc hezky...Martina
    A jajaj to musí bolet.... foukám a přeju at brzy bolest je pryč a zase je fajn ...

    OdpovědětVymazat
  3. Až budeme bez dětí, asi už si pochutnám jen v nějaké restauraci, největší kritik jídla je manžel, ale on tvrdí, že jí vše až na houby, koprovku, bůček, uzené atd..... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).