Seznam blogů

19. června 2017

Jmenuji se...

Zdravím v novém týdnu :-).



... Chloupek a panička mě nenechá chvilku bez dozoru.


Baru se konečně dočkala kočičky. 
V loňském roce jsme "zachránili" koťátko, které naříkalo u silnice. Mysleli jsme si, že se někomu nehodilo a že ho vysadili ve vsi. Kočička dostala jméno a my měli doma nejšťastnější Barču. Za dva dny se kočička opět zatoulala a my ji zoufale hledali, objevili jsme ji u sousedů na zahradě, jak se mazlí se sousedkou. 
Kotě si dovezli od známých a byl to takový popleta, co netrefil domů ani za plot.


Baru kotě obrečela a my ji odvezli na místní statek, kde měli odrostlá koťata, která byla k mání. Po hodině lákání a přemlouvání jsme domů dovezli černého kocourka. Když jsem vystupovala z auta, kocourek mi vyskočil z náručí a byl fuč. Byli jsme přesvědčeni, že se vydal zpět na statek, ale ukázal se sám druhý den. Další tři dny na nás ráno čekával u dveří a odpoledne po práci se došel pomazlit a najíst. 
Když jsme odjížděli na dovolenou, Baru vydala instrukce dědouškům.... kdy mají chodit krmit, jak mají mazlit, dopřát mu odpočinek, pak zase mazlit, no přímo mega návod "Jak si udržet kočku u baráku". Dva dny to s dědouškama vydržela, ale pak zmizela.
Baru jsme slíbili, že si letos pořídíme malé koťátko. Baru poctivě hlídala každé trhy, které u nás probíhaly, aby měla kočka proutěný košík s klíckou, taková pojistka, kdyby chtěla vzít roha :-))))


Tahle už je naše :-)))). 
Manžel dnes natrefil na inzerát, okamžitě reagoval a do dvou hodin byl Chloupek náš. Pro Baru to bylo velké překvapení a radost, do poslední chvíle nevěděla, že si jede pro kocourka.
Ještě si na nás zvyká a je plachý, ale Baru je rozhodnutá mu nedat šanci :-)))).


Mějte se fajn, 
Kája.

13 komentářů:

  1. Kájo, to je krásný přírůstek do rodiny, ňu ňu ňu:-) :-* Držte prtě aspoň dva týdny doma, než ho pustíte ven, ono si navykne a pak už se neztratí...;-) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :-). Děkuji za radu, držíme ho doma a hlídáme si ho. Mě to vůbec nenapadlo. U baráku byly kočky vždy, jenže my je rozdávali a nikdy jsme si žádné nedonesly... držely se u baráku automaticky. Tohle je malej šmudla, zatoulal by se hned. Moc nás ty předchozí číči mrzeli, ale tu první bychom si nemohli nechat, sousedka si jí právě taky dovezla a neuhlídali ji... a to jsou za protem. A ta černá čičina ze statku už byla hodně odrostlá a prostě mě přeprala... Nj, už je to člen rodiny :-))). Měj se moc fajn, Kája.

      Vymazat
  2. Ať se mu u vás líbí a neuteče. Krásné dny Kájo, D.

    OdpovědětVymazat
  3. Fešák to je!Také bych ho ještě samotného nepouštěla ven.-)Krásné léto přeji.Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, jak tady radíte, hlídáme si ho doma a venku není chvilku bez dozoru. Těch 14 dní bude pod kontrolou. Krásné dny, Kája.

      Vymazat
  4. Nádherný kocourek ten váš Chloupek je. :-) Kočky je těžké uhlídat, dostanou se všude, s pejskem je tohle trošku jednodušší, ten si plot jen tak nepřeleze (i když i tací šikulové se najdou - naše známá vyprávěla o svém psovi, který umí otevřít dveře, branku i okna a takto pootvírá všem psům ve vesnici a dělají společné vycházky :D, museli všude přidělat zámky a vše poctivě zamykat). Ať vám Chloupek dělá jen radost! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJJ, jsou to lumpíci a vychytrálci. My měli dva malamuty... dělali díry do plotu, nebo se podhrabali a vyráželi na vycházky, koupat se do místního koupaliště, občas na lovy slepic :-))), to byl děs.
      Měj se príma, Kája.

      Vymazat
  5. Je to nadherny kousek! At vam dlouho dela spolecnost! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, budeme mu dělat první poslední :-))), Kája.

      Vymazat
  6. Máš to tu moc hezké a domeček je kouzelný! Krásně to zvládejte s lidmi a přeji všechno dobré pá Kejt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za chválu a milá přání. Vynasnažíme se, jak to jen bude v našich silách. Krásné letní dny, Kája.

      Vymazat
  7. Tak ten je nádherný :) Ať si užijete spoustu radosti a veselí :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a čas strávený na mém blogu. Moc mě těší, že se vracíte a vážím si každého vašeho komentáře :-).